De twintigste verjaardag van het overlijden van Maria Callas (foto) is de aanleiding geweest om herhaaldelijk fragmenten te tonen uit de Medea-film die ze in een regie van Pasolini heeft gedraaid.

Vanavond krijgen we in Vooruit een aantal andere « Trojaanse Vrouwen » voorgeschoteld in een tragedie van Euripides: Hekabe, Andromache, Kassandra, Athene en natuurlijk de mooie Helena, om wie het allemaal is begonnen. De actrices die deze rollen vertolken mogen er ook zijn: Frieda Pittoors, Chris Nietvelt, Elsie de Brauw, Camilla Siegerisz en Astrid Seriese. Peter Paul Muller neemt op z’n eentje alle mannenrollen voor zich, al geeft het slagwerk van Peter Meuris hem enige ruggensteun. * Zelf zou ik bij dit onderwerp misschien eerder de harp van Olga Eldarova verwacht hebben, maar wie haar aan het werk wil horen, moet op het middaguur in FNAC zijn voor een concert georganiseerd in samenwerking met de Rode Pomp. * In de Pomp zelf is vanavond het koor La Gioia van Ludwig van Gysegem te gast. * En in de Gele Zaal speelt het jazzkwintet van bassist Cecil McBee. (HLN, 18/9/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.