Eén van de centrale figuren in het 40ste Festival van Vlaanderen was Sigiswald Kuijken (foto M.V.).

Vijfentwintig jaar geleden richtte hij samen met Gustav Leonhardt het barokorkest La Petite Bande op en deze verjaardag mocht niet onopgemerkt voorbijgaan. Zoals alle « authentieke » orkesten (zoals ze destijds werden genoemd, verwijzend naar de historische instrumenten waarop wordt gespeeld) is ook La Petite Bande een beetje in de tijd opgeschoven (zij het ’t minste van allemaal) en zo brengen zij in het kader van het Festival geen barok, maar echte Weense klassiek. Of moeten we zeggen Parijse klassiek ? De keuze is immers gevallen op de Parijse symfonieën van Joseph Haydn. Op drie avonden worden er telkens twee gebracht (vanavond, morgen en op 23 september), steeds afgewisseld met een concerto van Mozart. Afspraak: 20 uur in de BijlokeFestivalhal, maar let op: om 19 uur is er reeds een toelichting. * Wie liever in de twintigste eeuw blijft, kan vanavond naar de Rode Pomp, waar bariton Kris Coolsaet, aan de piano begeleid door Tom Deneckere, Angelsaksische liederen brengt. (HLN, 17/9/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.