Het is vandaag ook al 35 jaar geleden dat Lorne Greene is gestorven, de man die wij hier in Vlaanderen vooral kennen als Ben Cartwright uit Bonanza.

89 Lorne Green

Het was vooral Alcide die aandacht besteedde aan deze verjaardag en dat was dan ook niet te verwonderen, want Lorne Greene blijkt van Canadese afkomst te zijn (Ontario). En verder leer ik nog dat Lorne Greene oorspronkelijk zowaar de Jan Becaus van de Canadese radio was, nadat hij afgestudeerd was als chemicus aan de Queen’s University. Zijn typerende stem maakte hem immers tot een top-nieuwslezer, maar hij in het begin van de jaren vijftig hield hij het voor bekeken en trok naar Hollywood om acteur te worden. Hij speelde in diverse series en films voor hij doorbrak als patriarch Ben Cartwright in de westernserie Bonanza (1959). Een geheel andere rol speelde hij in de televisieserie Roots als plantage-eigenaar en slavenhouder. Greenes rol in de Battlestar Galactica films en televisieseries bracht hem nog meer roem. Als “zanger” was zijn grootste hit Ringo. Lorne Greene stierf op 72-jarige leeftijd ten gevolge van prostaatkanker.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.