Zo’n tien jaar geleden monteerde Jean-Pierre De Decker een versie van « Pas de deux » van Hugo Claus met Machteld Ramoudt, Jo Demeyere (foto) en Jan Steen. We zaten toen midden het zogenaamde « regisseurstheater » dat meer weg had van plastische kunst (hun « nieuwe esthetiek » was een toneelversie van de « arte povera ») dan van drama en waarbij vooral weinig respect werd betoond voor de acteurs. Jean-Pierre De Decker ging bewust tegen deze trend in, plaatste zijn acteurs in de kijker en bracht nog eens warm, emotievol theater. * We zijn nu zoveel jaar verder en, kijk, vanavond gaat in « Het Gouden Hoofd » (Slachthuisstraat) een herwerkte versie van « Pas de deux » in première (« De Komedianten ») en naar verluidt zouden er een paar prikken in de richting van de kersverse NTG-directeur worden uitgedeeld. Helemaal onverwacht is dit niet want het nieuw opgerichte gezelschap is geconcentreerd rond enkele pas ontslagen NTG-acteurs. Met name worden de rollen nu vertolkt door Walter Moeremans, Blanka Heirman en Guido Van den Berghe. Regisseur is Jappe Claes. (HLN, 11/9/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.