Vandaag is het al tien jaar geleden dat de Franse wielrenner Désiré Letort is overleden…

13 désiré letort

Ik leerde Letort kennen toen hij zevende werd in de Ronde van de Toekomst van 1964 (foto). Dat was die Ronde die werd gewonnen door Felice Gimondi, die amper een jaar later reeds de Ronde van Frankrijk zou winnen. Tweede werd Lucien Aimar, die een jaar na Gimondi eveneens de Tour op zijn naam zou schrijven. Om maar te zeggen dat dit een Ronde van de Toekomst was die kon tellen!
Letort zou zelf nooit een “vette vis” binnen halen (zijn voornaamste overwinning was Paris-Camembert in 1966), maar hij kan toch een tiental zegebloemen mee naar huis brengen en werd in 1967 zelfs vierde in de Tour, een resultaat dat velen hem mogen benijden. In 1969 zou hij trouwens nog eens negende worden, wat ook zijn beste resultaat in de Ronde van Spanje zou worden en dat in zijn laatste jaar als beroepsrenner (1972). Toen reed hij al drie jaar voor Bic, terwijl hij daarvóór zes jaar voor Peugeot had gereden.

Ronny De Schepper

Een gedachte over “Désiré Letort (1943-2012)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.