25 jaar geleden begon in Arca de Afrikaanse week, waarin kunstenaars uit Zuid-Afrika en Namibië aan bod kwamen. Elke dag geeft Anna Vorster een workshop rond het Afrikaans, een taal die nauw verwant is aan het Nederlands maar toch net niet hetzelfde. Van 17.30 uur tot 18.30 uur schetst ze het ontstaan ervan, geeft wat toelichting bij de grammatica, maar ook een overzicht van de literatuur en zelfs van de muziek van Zuid-Afrika. Ik weet niet of ze daaronder ook Johnny Clegg of Graceland van Paul Simon verstaat. Ze heeft dit alles ook in een theaterprogramma gegoten, « Pinotage », dat ze vanavond en morgen om 20 uur brengt. Verder stelt de Zuid-Afrikaanse kunstschilder Philip Badenhorst zijn werk ten toon in de Tinnen Pot. * In de Minnemeers kunnen we eveneens vanavond en morgen gaan kijken naar « De thuiskomst » van Harold Pinter (foto) in een « naturalistische » regie van Jef Demedts, aldus één van de spelers op de persvoorstelling. Het betreft namelijk een productie van de Gentse Hogeschool, die wordt gepresenteerd in het kader van het Festival van de Theaterscholen. (HLN, 9/9/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.