Sander Armee (foto Axel VH) heeft vijf jaar geleden de achttiende etappe in de Vuelta gewonnen.

Sander Armée (Leuven10 december 1985) is de broer van langebaanschaatster Nele Armée. Hij fietste eerst vooral als training voor het inline-skaten, de sport die hij eerst in competitieverband deed. Hij werd in 2000 voor het eerst Belgisch kampioen inline-skaten. Dit herhaalde hij nog veertien keer. In 2002 beleefde hij zijn hoogtepunt in zijn inline-skatecarrière: hij werd Europees kampioen op de marathon. Dat seizoen veroverde hij ook veel eerste plaatsen in internationale wedstrijden.

Maar omdat hij graag fietste sloot hij zich datzelfde jaar aan bij De Toekomstvrienden Baal. Hij begon zijn carrière als junior, maar toch waren zijn beginjaren als junior nog altijd bedoeld als doorgedreven training voor het inline-skaten. Die sport had toen prioriteit. In zijn eerste jaar bij de junioren belandde Armée in de dertien wedstrijden waaraan hij deelnam vijfmaal keer in de top-10. Als tweedejaars junior wist hij twee wedstrijden te winnen.

Vanaf 2007 begon hij meer en ook grotere wedstrijden te winnen. Hij behaalde de provinciale titel in zowel de wegrit als het tijdrijden. Daarnaast won hij een rit in de Ronde van de provincie Luxemburg en twee regionale wedstrijden. Op zijn eerste nationale kampioenschap bij de profs eindigde hij op plek 29.

In 2016 won Armée het bergklassement in de Ronde van Romandië. Een jaar later schreef hij in de Ronde van Spanje de achttiende etappe op zijn naam. (Wikipedia)

Eind augustus 2020 heeft hij de ochtendrit in de Ronde van Poitou-Charentes (2.1) op zijn naam gebracht. De 34-jarige Belg van Lotto-Soudal was de laatste overlever van een vlucht met z’n drieën en bleef net uit de greep van het peloton. 

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.