Het is vandaag ook al veertig jaar geleden dat Bernd Drogan, een renner uit de DDR, wereldkampioen werd bij de amateurs in het Engelse Goodwood. Tweede was onze landgenoot Francis Vermaelen. Bovenstaande foto is genomen van een televisiescherm en ik heb hem gevonden op de FB-pagina van Francis, waar ik ook een krantenartikel heb zien staan met als titel: “Profcarrière voorbij na vijf weken door ongeval”. Dat verklaart meteen waarom we later niet veel meer hebben vernomen van Francis, die nochtans een profcontract kreeg aangeboden bij het Spaanse Reynolds, de ploeg van Pedro Delgado en Miguel Indurain.

De uitslag:
1. Bernd DROGAN (Rda) en 4h17’48”
2. Francis Vermaelen (Bel) à 8″
3. Jürg Brüggmann (Sui)
4. Andrzej Serediuk (Pol)
5. Andreas Petermann (Rda)
6. Vincent Barteau (Fra)
7. Falk Boden (Rda)
8. Dirk De Wolf (Bel)
9. Jiri Skoda (Tch)
10. Patrizio Gambirazio (Ita)

Ronny De Schepper

2 gedachtes over “Veertig jaar geleden: Bernd Drogan wordt wereldkampioen bij de amateurs in Goodwood vóór Francis Vermaelen

    1. Aangezien het hier twee Oost-Duitsers betreft, is dit toch iets anders dan in het geval van de Fransman en de Zweed. Akkoord, zij reden misschien nog toen de Muur is gevallen, maar ze waren dan toch al ver over hun hoogtepunt. Wellicht hebben ze zichzelf de vernedering willen besparen die b.v. Sergei Soekhoroetsjenkov in zijn nadagen nog heeft moeten ondergaan…

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.