Bimbam de klokken. 25 jaar geleden had immers het laatste beiaardconcert plaats in het Belfort. Uiteraard hield stadsbeiaardier Jos D’Hollander (foto) de eer van het slotconcert voor zich.

Maar geen nood, het ene initiatief is nog maar ter ziele of een nieuw herrijst uit z’n as. Zondagochtend herbegint om 11 uur immers de orgelcyclus in het conservatorium. Ignace Michiels speelt er werk van Johann Sebastian Bach. * Eigenlijk mag men zelfs van een overaanbod gewagen, want op datzelfde moment heeft ook weer een Pleinconcert plaats in het Hotel d’Hane Steenhuyse (een ensemble samengesteld uit leden van het orkest van de Vlaamse Opera brengt een verrassingsconcert), wordt een nieuwe CD voorgesteld van pianist Christiaan Goetgeluck en speelt de Koninklijke Harmonie Eendracht op de Vrijdagsmarkt ! * Van veel « eendracht » geeft deze programmatie geen blijk. * Maandagavond start om 20 uur in Minnemeers het Festival van de Theaterscholen met Toneelacademie Maastricht, die « De nacht, moeder van de dag » van Lars Norén brengt. Maar hierop komen we in de loop van volgende week nog terug. (HLN, 30/8/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.