25 jaar geleden kon u in het Ledebergse filiaal van de Stedelijke Openbare Bibliotheek (Driesstraat 99) een bezoek brengen aan een tentoonstelling die speciaal werd opgezet ter gelegenheid van de jaarlijkse Ajuinmarkt. Men kan er immers foto’s, boeken en voorwerpen gaan bekijken die te maken hebben met de Gentse figuren die in de Lichtstoet centraal stonden, zoals daar zijn: Lieven Bauwens, Victor Horta, Maurice Maeterlinck, Jean Ray, Georges Minne, Leo Baekeland, Emiel Hullebroeck, Jozef Guislain, Jules De Bruycker en, niet te vergeten, Geraard de Duivel!

De tentoonstelling is ook nog toegankelijk morgen van 16 tot 19 uur, zaterdag van 10 tot 12 en maandag opnieuw van 16 tot 19 uur. * De Gentse bioscopen staan vanavond in n het teken van de dood. De gewelddadige dood in Skoop met « Heavenly creatures », het poëtische ontslapen in Sphinx met « Death in Venice ». Tweemaal speelt ook muziek een belangrijke rol: Mario Lanza is het idool van de « hemelse » meisjes en Venetië zal voortaan altijd verbonden zijn met de muziek van Gustav Mahler. (HLN, 27/8/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.