Veertig jaar geleden vond het tweede Sinterklaas-Rockfeest plaats in Waasmunster. Dit is mijn aankondigend artikel in De Rode Vaan uit die tijd.

In Peking is onlangs de laatste discodancing gesloten. Daar heeft men in Sint-Niklaas geen last van. Maar wie het bij andere muziek houdt dan dit gestamp of de vogeltjesdans, die krijgt het zwaarder te verduren. Sommige mensen proberen daar iets aan te doen, maar dat wordt hen niet in dank afgenomen. Integendeel, om een « rockfeest » te kunnen organiseren, moet men zelfs uitwijken naar het nabijgelegen Waasmunster. Een toestand die SNEL dient verholpen !
Maar al goed, wie krijgt men op zaterdag 21 augustus in het G.O.C. van Waasmunster (Nijverheidslaan 33) dan wel te zien (en dat vanaf 12 u) ? Wel, er is enerzijds een groot podium waar wordt gestart met Derroll Adams, de sedert de jaren zestig in Antwerpen (De Muze ! Ferre !) blijven plakken Amerikaanse folksinger die hier verloren is gelopen tussen al dat rockgeweld. Na hem komen Doe Maar uit Nederland met hun kaasreggae. Nou, ze doen maar. En dan eindelijk : de Twee Belgen. Eén van die Belgen woont in het Waasland (Groot-Temse) dus dat wordt spelen voor eigen volk, succes verzekerd. Van dan af gaat het steeds crescendo : achtereenvolgens maken De Kreuners, TC Matic en Golden Earring hun opwachting. Een tweede podium is helemaal voorbehouden aan « lokaal talent » (?) : Rip, Thor, Freezer en de meer bekende Virgin en Tuxedos komen daar aan de bak. Misschien speelt één ervan volgend jaar ook in ere-divisie ? Opmerkelijk is dat wordt voorzien dat er altijd op één van beide podia muziek wordt gemaakt. De presentatie is in handen van Kurt Van Eeghem, waarover elders méér.

Referentie
Ronny De Schepper, Tweede Sinterklaas-Rockfeest, De Rode Vaan nr.34 van 1982

2 gedachtes over “Veertig jaar geleden: tweede Sinterklaas-Rockfeest in Waasmunster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.