In Sint-Baafs speelde 25 jaar geleden Eeklonaar Edward De Geest op het orgel o.m. werk van Gabriël Verschraegen.

Echte operaliefhebbers laten uitvoeringen in openlucht wel eens links liggen, enerzijds omdat orkest en zang dan noodzakelijkerwijs dienen te worden versterkt, anderzijds omdat men qua enscenering vaak de spectaculaire toer opgaat, iets wat juist haaks staat op de recente evolutie van « echte » operaregies. Toch heeft dit soort opvoeringen zeker zijn nut. Men mikt naar een veel groter publiek, waarvan men kan hopen dat toch enkelen nadien ook de weg naar de Vlaamse Opera of de Munt zullen vinden. Bovendien wordt de « Barbier van Sevilla » vanavond, morgen en overmorgen in het kasteel van Ooidonk geleid door Patrick Peire, toch wel een expert op het vlak van Rossini. * Morgen is het ook de tweede dag van « Jazz in ’t (Zuid)park ». Om 12 uur treedt het Kurt Van Herck Quartet op en om 20.30 uur is het de beurt aan het Concord Jazz Ensemble. Trekpleisters zijn in het eerste geval drummer Dré Pallemaerts, in het tweede trombonist Marc Godfroid. (HLN, 14/8/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.