In het Caramba-festival van Studio Skoop staat vanavond When night is falling van de Canadese Patricia Rozema op het programma.

De film wordt gepresenteerd in de reeks « lieve meisjes », die met films als « Heavenly creatures » en « Bound » toch min of meer een ironische titel meekreeg. Voor de film van vanavond is dat echter niet het geval, want het betreft hier wel degelijk een heel « lieve » film over een lesbische relatie. De film werd hartstochtelijk uitgejouwd op het filmfestival van Berlijn, maar kreeg nadien toch wel een genuanceerder ontvangst. De grootste « kritiek » blijft dat-ie qua beelden misschien « te mooi » is. Maar kan iets té mooi zijn ? * In het Zomerfestival van Sphinx is het om 20 uur de beurt aan « Zabriskie Point », de hippie—klassieker van Michelangelo Antonioni. Ik heb hem in mijn studententijd gezien in Studio Skoop, maar zoals het hoort, herinner ik mij er niets meer van (denk aan het gezegde: wie zich de sixties herinnert, hoorde er niet echt bij), tenzij de ontploffing in slowmotion op muziek van Pink Floyd: « One day I’m going to cut you into little pieces ». (HLN, 5/8/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.