Zondag worden de aperitiefconcerten, die door het stadsbestuur worden aangeboden, hervat. Let wel: deze keer is het in Hotel d’Hane Steenhuyse in de Veldstraat. Het aanvangsuur is wel hetzelfde gebleven, 11 uur dus. * En meteen is het weer een boeiend programma: gestileerde herdersmuziek uit de 18de eeuw. Jean-Pierre Van Hees bespeelt de musette en wordt daarbij begeleid door Piet Stryckers op viola da gamba en Jan Van Outryve op theorbe.

Als je « Let it be », « Yesterday » of « Hey Jude » eens op een beiaard wil horen vertolken, dan moet je zaterdagavond om 21 uur naar het Sint-Baafsplein afzakken. De Spaanse Anna Maria Reverté Casas brengt daarnaast ook nog Catalaanse melodieën, composities van Albeniz en Tarrega en een bewerking van « La Paloma ». Als ook nog « For your love » op het programma staat, zou men op basis van haar Beatles-repertoire kunnen denken dat dit het nummer van The Yardbirds is, maar ook dit is een Spaanse compositie van ene mijnheer Ribas. * Dat ze echter ook oud-Hollandse boerendansen brengt, daarvan breekt mijn klomp ! (HLN, 2/8/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.