Vanavond om 20 uur bespeelt de Zwitserse organist Olivier Eisenman het orgel van de Sint-Baafskathedraal. Naast werk van Flor Peeters komen vooral onbekende Scandinavische en Zwitserse componisten aan bod.

Tot 13 september kunt u nog terecht op een tentoonstelling in het Museum voor Volkskunde in de Kraanlei en in de Norbertijnerkapel op het Kaatsspelplein. Dat betekent dat u er dus ook heen kunt tijdens de Patersholfeesten * Ja, zo zijn wij, de ene Feesten zijn nog maar afgelopen, of we kijken al uit naar de volgende * Maar dat heeft natuurlijk ook te maken met het onderwerp, het Patershol zelf * Dat het Patershol geliefd was bij artiesten, weten diegenen die de strijd voor het behoud in de jaren zeventig hebben gevolgd maar al te goed. Wat minder geweten is, is dat dit teruggaat op een aloude traditie, die zeker al van rond de Franse Revolutie dateert * « De muren weten ervan » geeft een beeld van dit artistieke verleden tot de Tweede Wereldoorlog. Dat blijken dan vooral onze beroemde expressionisten in hun studententijd te zijn. (HLN, 31/7/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.