De Nederlandse wielrenster Moniek Tenniglo werd in februari 2021 op de Teide in Tenerife gespot in gezelschap van niemand minder dan Marianne Vos (met dank aan John De Schepper).

Moniek Tenniglo (Albergen2 mei 1988) maakte op 29 augustus 2014 de overstap van Rennersclub GRC Jan van Arckel naar Rabo-Liv. Op 5 augustus 2014 won zij het damescriterium in de Profronde van Surhuisterveen en een jaar later op 11 augustus 2015 won ze de Gouden Pijl. Op 23 augustus 2015 maakte zij deel uit van het team dat in Vårgårda de World Cup ploegentijdrit won.

Toen Rabo-Liv in 2017 verder ging als WM3 Pro Cycling, bleef Tenniglo bij de ploeg van Marianne Vos. Met deze ploeg domineerde ze eind april de Tsjechische etappekoers Gracia Orlová. Drie van de vijf ritten werden gewonnen door haar ploeggenoten Anouska Koster en Riejanne Markus, die ook het eindklassement won. Zelf eindigde Tenniglo op het podium in twee etappes en in het eindklassement. Twee weken later gunde ze Marianne Vos de zege op haar 30e verjaardag in ‘haar’ 7-Dorpenomloop Aalburg, nadat ze 30 km samen met haar ploeggenote aan de leiding reed. Op 15 juli werd ze tweede in de tijdrit (etappe 2B) van de BeNe Ladies Tour, wederom achter haar ploeggenote Vos, die uiteindelijk ook het eindklassement won. (Wikipedia)

In 2021 rijden beide dames voor verschillende teams, maar zoals men kan zien zijn ze dus nog steeds onafscheidelijk! (’t Zal wel zijn: op 25 juli 2022 maakte Marianne Vos, toen ze de tweede rit won in de eerste Tour Femmes en het geel greep, dat Moniek haar levenspartner was!)

Een gedachte over “Vorig jaar: Moniek Tenniglo en Marianne Vos op de Teide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.