Het is vandaag al dertig jaar geleden dat de Amerikaanse soulzangeres Mary Wells is overleden.

Zij is vooral bekend van “My guy”, het nummer dat in 1964 door Smokey Robinson samen met de andere stichter van The Miracles, Ronnie White (1938-1995), speciaal voor haar was geschreven. Geboren in Detroit zelf, was zij door Berry Gordy ontdekt in 1961. “Bye Bye Baby” werd een lokale hit, evenals “The one who really loves you”, “You beat me to the punch” en “Two lovers” uit 1962 en “What’s so easy for two”, “Laughing boy” en “Your old standby” uit 1963. In 1964 ging Mary Wells als eerste Motown-artieste ook op tournee door Engeland, meer bepaald als voorprogramma van The Beatles, die trouwens dol waren op Motown (op hun tweede elpee “With the Beatles” namen zij “Money” op, maar ook “Please mister postman” van Brian Holland en “You really got a hold on me” van Smokey Robinson). Ze dacht toen dat ze bij Motown aan het toppunt van haar carrière stond en dat ze daar niet verder kon evolueren, zonder een geduchte concurrentie te vormen voor Diana Ross. Daarom stapte ze over naar een platenfirma in Californië, maar ze deemsterde volledig weg. Alleen in 1972 dook ze nog eens in de hitparade op toen “My guy” werd heruitgebracht. Op het persoonlijke vlak was ze gehuwd met Cecil Womack en toen ze uit elkaar gingen, huwde ze met zijn broer Curtis.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.