55 jaar geleden haalt de Franse president Charles de Gaulle zich de woede van de Canadese regering op de hals door zijn steun te betuigen aan de onafhankelijkheidswens van Québec, de Franstalige provincie van Canada. Voor een enorme menigte in Montreal roept hij vanop het balkon van het stadhuis, met de armen in de lucht ‘Vive le Quebec libre!’

“Eens terug in Frankrijk roept hij in Straatsburg ‘Vive l’Alsace libre!’, in Nantes ‘Vive la Bretagne libre!’ en in Rijsel ‘Vive la Flandre libre!’. Maar die laatste drie heb ik gedroomd…” aldus Luc Pauwels op doorbraak.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.