Hugo Houle (foto Jean-Pierre Verstraete) heeft zichzelf, zijn vaderland Canada en de Canadese eigenaar van Israël-Premier Tech een grote glimlach geschonken in Foix. Houle was de sterkste vluchter in de eerste slag in de Pyreneeën en voltooide zo een persoonlijke en emotionele missie, want tien jaar geleden, toen hij pas prof was geworden, werd zijn broer door een dronken chauffeur van de weg gemaaid. Hugo zwoer toen dat hij Tourrit zou winnen om zijn broer te eren. 

Hugo Houle (Quebec, 27 september 1990) is een Canadees wielrenner die oorspronkelijk reed voor AG2R La Mondiale, daarna voor Astana en nu dus voor Israël-Premier Tech.

In 2008 werd hij Canadees kampioen op de weg bij de junioren. In 2009 won hij goud in het criterium op de Canadese Spelen. In 2010 en 2011 werd hij Canadees kampioen op de weg bij de beloften en in 2011 daar bovenop ook nog eens Canadees kampioen tijdrijden, net als in 2012. Daarnaast won hij ook nog het eindklassement van de Ronde van Quebec. In 2015 werd hij Canadees kampioen tijdrijden bij de elite.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.