Vijf jaar geleden aan het werk gehoord op de Gentse Feesten op het Sint-Baafsplein: de Nederlandse hardrockgroep Orgel Vreten. Man, man, man, wat een lawaai!

Toen we eraan kwamen, speelde de groep met de eigenaardige naam (ik ben er enkele dagen naar op zoek geweest op het internet) toevallig HEEL UITZONDERLIJK redelijk stil. Het was een groep met twee Hammond-orgels, dus op zich was ik al verkocht. Maar bovendien werd de solo gespeeld door een man op trombone. Klonk heel goed. Een beetje zoals “Sorry” van Kyteman. Dus ik zei tegen mijn vrouw: laten we hier een tijdje blijven luisteren.
Maar dat nummer ging dan naar een climax die het ergste al deed vermoeden. En jawel, nadien speelden ze bijna voortdurend tegen het “hoorbare” aan of meer zelfs, ze gingen er voortdurend OVER. Vreselijk! Vooral toen de trombonist zijn instrument ging inruilen voor een sousafoon (foto). Mijn ingewanden plakten tegen mijn oren!
Maar wat is nu het strafste? Er staan enkele voorbeelden van deze Hollandse groep op YouTube en dat klinkt allemaal heel goed. Moeten we het dan op de geluidsman steken? Maar ik denk toch dat de groep er zelf om gevrààgd moet hebben?
Daarna kwam IC/TC, een tribute band van (uiteraard) AC/DC. Weer van dat natuurlijk! En dat terwijl de vele AC/DC fans (goed herkenbaar) bijna zo oud waren als wij.
Je kan je natuurlijk afvragen waarom wij dat dan sowieso hebben uitgehouden. Heel eenvoudig, omdat wij ondertussen eten hadden besteld. Het was op het terras van The Bridge en ik moet toegeven dat ik daar – ondanks het helse lawaai – één van de beste Gentse waterzooien heb gegeten aller tijden! En wees maar gerust dat ik deze schotel in bijna alle Gentse restaurants al heb uitgeprobeerd. (Vroeger was de beste – speciaal tijdens de Gentse Feesten – te krijgen in een, wat men nu noemt, pop-up restaurant in de Jan Breydelstraat, maar sinds een paar jaar zijn het andere mensen die dat uitbaten en ik geloof zelfs dat je daar nu enkel nog oesters kunt krijgen.)

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.