In feite is deze rubriek precies hetzelfde als “Cultuur in Gent”, maar dan – u raadt het al – tijdens de Gentse Feesten.

Hoe kunnen we vandaag beter beginnen dan met een debat over « de culturele invulling van de Gentse Feesten » om 12 uur in de Lakenhalle ? Guido De Leeuw, Jan Schiettekatte, Eli De Ryck, Lily Castel, Geert Van Doorne en Johan Decavele praten over cultuur, zelfs met een grote C, die te beleven valt tijdens de Feesten. * Zo kan men in de Sint-Michielskerk op zondag de mis in sol groot van Schubert en op maandag de Messa di Gloria van Giacomo Puccini gaan beluisteren. Telkens om 16.30 uur. * Maar de Feesten bieden beoefenaars van doorgaans « ernstige » muziek tevens de mogelijkheid om te bewijzen dat zij ook plezier kunnen maken. Zo mag je zeker de sixties-fuif niet missen in het conservatorium, met o.m. een optreden van de wereldberoemde koffiemadam als Zwarte Lola. Heel de Feesten door om 20 uur. * Of: als de kat van huys is, dansen de muizen. Baas Johan Huys zit vandaag om 16 uur immers achter het orgel van de Sint-Jacobskerk. * En om 22.30 uur is er in het Baudelopark het jaarlijkse optreden van Guido Naessens met zijn Gentse klassiekers. (HLN, 19/7/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.