35 jaar geleden, toen de renners zich aan het einde van de vijftiende etappe van de Tour 1987 meldden in Blagnac, barstte plots een gigantisch onweer los. Binnen de kortste keren stond het water op de straat dertig centimeter hoog. De Duitser Rolf Gölz bleek de beste zwemmer van een koptrio.

In gelijkaardige omstandigheden won Gölz (foto) dat jaar trouwens ook het Kampioenschap van Zürich. Ook opmerkelijk is dat in het tumult een kwartet achterblijvers buiten tijd arriveerde in Blagnac. Gezien de omstandigheden werden ze opgevist, wat vooral Régis Clère goed uit kwam. ’s Anderendaags won de Fransman de etappe, en later nog eentje.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.