Zoals gewoonlijk valt erop dinsdag niet veel te beleven. Als zondag de Dag des Heren is, veronderstelt men blijkbaar dat dinsdag de Dag van de Beeldbuis is. Voor diegenen die toch tegen deze trend willen ingaan, hebben wij echter zowaar een heuse tip. * In Studio Skoop loopt immers op dit moment « The Celluloid Closet », een leerrijke documentaire over hoe Hollywood in de loop der tijden met mannelijke en vrouwelijke homoseksualiteit is omgesprongen. * Deze film is een aanrader ook voor wie zich niet onmiddellijk tot de militante homobeweging bekent. En dan hebben we het vooral over het eerste deel, waarin de vroegste filmgeschiedenis wordt behandeld, zeg maar tot de jaren zestig. Jaren waarin homoseksualiteit niet open en bloot op het scherm kon worden getoond. Toch slaagden vindingrijke scenaristen erin om homofiele knipoogjes in films te verwerken, soms op totaal onverwachte momenten. Twee cowboys die eens met elkaars revolver willen schieten bijvoorbeeld. Of Messala die eigenlijk met Ben Hur afrekent omdat deze niet op zijn avances wil ingaan. (HLN, 15/7/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.