Alain De Roo is vijf jaar geleden tijdens de dertiende etappe van de Tour de France naar Foix in een ravijn gestort. De ex-prof uit Ruddervoorde bestuurde de vipauto van hoofdsponsor Skoda en stortte 100 meter naar beneden. Als bij wonder kwam De Roo er met enkel schrammen vanaf.

Het incident deed zich voor tijdens de afdaling van de Col d’Agnes, de tweede beklimming van de dag. De Roo had zijn gasten net afgezet aan de helikopter, waarna hij de afdaling van de col van eerste categorie aanvatte voor het peloton. Plots belandde hij in het decor. Hij ging door de bomen en stortte zo’n 100 meter naar beneden. De ex-prof kwam met zijn auto in water terecht. Van zijn vipauto bleef nog slechts een meter over, waardoor het een mirakel is dat De Roo er vanaf kwam met enkel wat schrammen in zijn gezicht. Hij mocht dan ook vrij snel het ziekenhuis van Foix verlaten. (Het Nieuwsblad)
Alain De Roo werd geboren in Gent op 17 november 1955 en was actief als professional van 1978 tot 1989. Hij won in die 12 jaar als profrenner in totaal 22 wedstrijden. Hij begon zijn profcarrière bij Flandria-Velda, de ploeg met onder meer Sean Kelly, Freddy Maertens, Joaquim Agostinho en Michel Pollentier. Hij won in zijn eerste jaar de eerste etappe van de Tour d’Indre-et-Loire en werd derde in de Omloop van het Houtland. Het jaar erop won hij die laatste genoemde koers. In 1980 maakte hij samen met Freddy Maertens de stap naar de Italiaanse ploeg San Giacomo. Een jaar later reden beiden weer voor een Belgische ploeg, Boule d’Or. In dienst van die ploeg reed-ie twee keer de Ronde van Frankrijk en won in 1982 de GP de Tournaisis. Van 1982 tot en met 1985 behaalde De Roo redelijk wat overwinningen en ereplaatsen in de Belgische wedstrijden. Zo won hij tweemaal de Grote 1-Mei-prijs. Vanaf 1986 speelde hij een wat mindere rol en het aantal ereplaatsen nam af. Zijn laatste profoverwinning behaalde hij in 1987, de Witte Donderdagprijs in Bellegem. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.