De Amerikaanse filmregisseur Cameron Crowe wordt vandaag 65 jaar.

Hij maakte in 1984 zijn debuut als filmregisseur. Opgegroeid in San Diego is hij op 15 jaar journalist o.a. voor Penthouse, Playboy en The Los Angeles Times en op 16 jaar redacteur van Rolling Stone (opgeklommen tot associate editor). In 1979 schrijft hij “Fast times at Ridgemont High” (a book on teenage trials). In 1982 wordt het verfilmd, geregisseerd door Amy Heckerling. Het is tevens zijn debuut als scenarist en de start van de carrières van Sean Penn, Jennifer Jason Leigh, Judge Reinhold, Forrest Whitaker, Nicholas Cage en Eric Stoltz. In 1984 schrijft hij het scenario voor “The wild life” (regie Art Linson die het diploma rechten haalde in Berkeley en eveneens was gedebuteerd als scenarist) met Christopher Penn, Lea Thompson, Eric Stoltz, Rick Moranis en Randy Quaid. En datzelfde jaar is er dus ook Crowes eigen regiedebuut met “Say anything” (eigen scenario) met John Cusack en Ione Skye.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.