Vanavond krijgen we al een voorproefje van de Gentse Feesten. In galerij La Perseveranza (de plastische tegenhanger van de muzikale Rode Pomp) is er om 20 uur de vooropening van een tentoonstelling van werk van Céline Hollevoet, die tijdens de duur van de Feesten van 14 tot 24 uur toegankelijk zal zijn. * En sinds enige tijd vormen ook orgelconcerten een vastonderdeel van de Feesten. In de Sint-Baafskathedraal zullen er bijvoorbeeld twee te beluisteren vallen. Ook hier krijgen we vanavond reeds een opwarmertje, eveneens om 20 uur met Roger Sayer, de organist van de kathedraal van Rochester. Uiteraard zal hij werk van landgenoten vertolken, maar toch ook van een paar Fransen. * Op de eerste plaats blijvende Feesten echter een plaats om te fuiven, liefst op exotische klanken. En jawel hoor, ook daarvan een proevertje. Om 22 uur treedt in Vooruit de Jaipur Kawa Brass Band (foto) uit India op. Ondanks de benaming brass band en het feit dat India een voormalige Engelse kolonie is, zitten we hier ver verwijderd van het koude Albion. Nee, dit is uit de bol gaan geblazen. (HLN, 10/7/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.