Vandaag zou ik eigenlijk niet één, maar vijf gemakkelijke stukjes moeten schrijven. Maar zo simpel is dat nu ook weer niet als je maar één onderwerp hebt. Buiten de film « Five easy pieces » om 22 uur in Vooruit is het immers verdacht stil in Gent. De gebruikelijke stilte voor de storm van de Gentse Feesten ongetwijfeld. * « Five easy pieces » is een film uit 1970, die helemaal wordt gedragen door de vertolking van Jack Nicholson. De titel slaat op vijf gemakkelijke stukjes van Chopin, waarvan er overigens ook slechts één wordt gespeeld in de film, want Nicholson vertolkt erin een gewezen concertpianist, die zijn burgerlijke familie is ontvlucht om als handarbeider aan de kost te komen. Hij leeft samen met et een typische bimbo, die hij eigenlijk niet kan uitstaan. * Als hij verneemt dat zijn vader zwaar ziek is, keert hij even terug naar huis, waar hij het lief van zijn broer « binnendoet », maar ook zij is niet wat hij zoekt. Eigenlijk zoekt hij helemaal niets, zegt hij in een sleutelscène tegen zijn verlamde vader, hij is gewoon altijd onderweg naar nergens. (HLN, 8/7/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.