Veertig jaar geleden was Phil Anderson de eerste Australische (*) ritwinnaar in de Tour. Hij zal meer dan een week het geel dragen en uiteindelijk eindigen als vijfde en eerste jongere (foto): precies hetzelfde als Dietrich Thurau vijf jaar eerder dus!

Ronny De Schepper

(*) Ik dacht eerst nog te schrijven: “de eerste niet-Europese ritwinnaar”, maar er is natuurlijk de Algerijn Marcel Molinès in 1950, een ritoverwinning die helemaal overschaduwd werd door het voorval op diezelfde dag met zijn landgenoot Abdel-Kader Zaaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.