Ik heb het al vaak gehad over “La vache et le prisonnier”, de lievelingsfilm van mijn vader, waarin Fernandel met de hulp van een koe uit zijn Duitse krijgsgevangenschap tracht te ontsnappen. Welnu, vandaag wil ik het hebben over “La vache et le coureur”, een waar gebeurd verhaal, waarvan helaas nog geen film is gemaakt. Het is vandaag immers 110 jaar geleden dat de tweevoudige Tourwinnaar Lucien Petit-Breton (bovenstaande foto) tegen een koe is gereden en moest opgeven in de Tour. En zo lag de weg open voor Odiel Defraeye (onderstaande foto) om als eerste Belg de Tour te winnen!

Ronny De Schepper

tek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.