Vandaag en iedere dag tot en met 17 augustus (behalve maandag) kunt u van 9.30 tot 17 uur in het Museum voor Sierkunst en Vormgeving (Jan Breydelstraat) terecht voor een vierledige tentoonstelling. * Lakkunst uit China en Japan wordt reeds sedert lang geapprecieerd in het westen. Profane en religieuze gebruiksvoorwerpen met lakversieringen uit andere Aziatische landen als Thailand, Birma en Sumatra zijn echter minder bekend. Het museum biedt u de kans deze leemte op te vullen. * Japan is in een ander onderdeel wel van de partij. Er worden namelijk ook netsuke (foto) tentoongesteld. Dit zijn ornamenten die aan het eind van een koord waren bevestigd en waaraan oorspronkelijk de inro werd opgehangen. De inro is dan weer een stapeldoosje (meestal gelakt trouwens) dat de ontbrekende zakken in een kimono moest vervangen. * Uit eigen land komen de tentoonstellingen « Jenius » en « Bullet-Proof Forms » (typisch Vlaams !). Jenius is de afkorting voor « jewels, nice and useful » en onder die kogelvrije vormen horen ook meubelen thuis. (HLN, 2/7/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.