Het organisatiebureau Music Hall staat bekend voor mega–evenementen in Vorst Nationaal of voor « De Tovenaar van 0z » bijvoorbeeld. Het is dan ook uitermate verbazingwekkend dat uitgerekend zij vanavond het concert van de Beethoven Academie in de Bijlokefestivalhal organiseren. Toen ik de affiches zag hangen met daarop de negende symfonie van Beethoven, vond ik dat uiteraard geen verrassing, want die leent zich vaak tot massa-uitvoeringen op de Grote Markt van Brussel e.d. Maar dirigent Jan Caeyers (foto) wil juist tot een uitgepuurde versie terugkeren, met een beperkt orkest, wat historisch juister is * Let op, het concert begint uitzonderlijk om 20.30 uur, maar misschien vertrekt u toch maar best vanuit de overtuiging dat het om 20 uur is, opdat er zich weer geen onwaardige toestanden zouden voordoen zoals tijdens het laureatenconcert van de Elisabethwedstrijd. Toegegeven, de grootste problemen deden zich voor na de pauze, waaruit ten overvloede is gebleken dat de infrastructuur van de Bijlokefestivalhal nog steeds niet opgewassen is tegen een grote volkstoeloop ! (HLN, 25/6/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.