Met heel wat vertraging viert de verzameling « De wereld, m’n thuis » haar derde verjaardag. De actie werd inderdaad einde 1978 gelanceerd door de v.z.w. INITIA. Zij had een dubbel doel : de jongere generaties bewustmaken van de onderlinge afhankelijkheid van de volkeren en fondsen vergaren om projecten van hulp aan de Derde Wereld te steunen.

INITIA startte toen met een reeks pedagogische monografieën, in een nieuwe stijl, waardoor het mogelijk is om bij de jongeren interesse op te wekken voor een kennismaking met andere volkeren. De algemene vorm ervan werd uitgewerkt door een pedagogische commissie aangesteld door de Nederlandstalige en Franstalige Minister van Nationale Opvoeding en door het Nationaal Secretariaat van het Katholieke Onderwijs.
Deze monografieën, in de vorm van reportages, behandelen de historische, geo- (fragment ontbreekt) 1979; zes andere in 1981. Op het einde van dit jaar zuilen 18 titels uitgegeven zijn. De laatste twee van de nieuwe reeks zijn de Verenigde Staten en Mali.
Om het dossier van een land te bekomen, volstaat het 96 punten te verzamelen, die men inruilt tegen 45 illustraties en de begeleidende tekst aan te kopen (75 fr.). Het ruilcentrum is het dichtstbijgelegen kantoor van de BBL…
De dossiers van de diverse landen kunnen per 6 aangebracht worden in een ringmap die men zich eveneens kan aanschaffen in deze kantoren tegen 120 fr. Voor diegenen die dit wensen is het natuurlijk mogelijk om zich rechtstreeks te wenden tot INITIA : Postbus 20, 1000 Brussel (in dit geval worden verzendingskosten aangerekend).

Referentie
Ronny De Schepper in De Rode Vaan nr.26 van 1982

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.