Theaterdiva Diane De Ghouy (foto) wordt dit jaar 75 en daarom werd in Arca een fototentoonstelling aan haar gewijd. * De Ghouy debuteerde tijdens de tweede wereldoorlog in de Gentse KNS, maar stapte nadien over naar KNS Antwerpen om uiteindelijk bij het Dramatisch Gezelschap van het NIR (de latere BRT, BRTN of VRT) te belanden, waar ze haar hele loopbaan zou slijten. * Dat belette uiteraard niet dat ze als gastactrice nog vaak in Gent was te zien, zo o.a. in het Nieuwe Nederlands Toneel, Toneelstudio 50, NTG, Arena, Vertikaal, het Multatulitheater, het Van Crombrugghe–Genootschap en natuurlijk Arca zelf * Ook op pedagogisch vlak was ze in Gent actief. Zo doceerde ze kostuumgeschiedenis aan de Toneelschool, het Conservatorium en de Academie van Gentbrugge. * Zij stond ook aan de wieg van het Jeugdtheater SOL, eerst in de Van Crombrugghe-zaal, later in de KNS. En ze bracht jongeren poëzie bij via de Dr.De Gruyter-voordrachtwedstrijd en de Poëziedagen van Basil De Craene. * De tentoonstelling is tot 28 juni iedere werkdag van 10 tot 17 uur toegankelijk. (HLN, 24/6/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.