Vanavond gaat in de opera « Un ballo in maschera » van Verdi in première en er zijn zowaar nog plaatsen beschikbaar! Bellen naar het nr. 09/225.24.25. * Ook in de Logos Tetraeder staat de zang centraal, gebracht door een Nederlandse jongedame die heel terecht Guyette Delgorge heet. De hedendaagse zang is immers vaak erg gutturaal, al zou dat bij werk van o.a. Luciano Berio en Pascal Dusapin nog best kunnen meevallen. * Bij cabaret is zang ondergeschikt aan het woord. Bij cabaret dat inspeelt op de actualiteit wordt dat element zelfs meestal gewoon achterwege gelaten (denk aan Geert Hoste, zijn hilarische imitatie van Isabelle A. niet meegeteld). Raf Coppens, die in het Burgcentrum om 21 uur zijn programma « Thuis » brengt, neemt de vocale draad echter weer op. * Op datzelfde ogenblik heeft in de Gele Zaal de tweede Cubaanse avond plaats. Vier zangeressen brengen er rumba met veel percussie (de fameuze rumba-ballen). Let op: om 18 uur kunt u er reeds terecht om de rumba te leren dansen, zodat u zich nadien volop in de rumba–ballo in maschera kunt storten! (HLN, 12/6/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.