Het is vandaag al vijftig jaar geleden dat de jazz- en blueszanger Jimmy Rushing is overleden.

Jimmy Rushing werd geboren in Oklahoma City in een muzikale familie. In de jaren twintig zong hij in Dallas en Los Angeles. In 1929 was hij bij Bennie Moten’s band. Van 1935 tot 1950 zong hij bij Count Basie. In de jaren vijftig kwam hij op de voorgrond en maakte tournees in Amerika, Europa, Azië en Australië. Hij won zowat alle polls van de muziekbladen. In 1969 trad hij op in de film “The learning three”. Hij maakte honderden opnamen met Basie, Moten, Lester Young, Benny Goodman, Dave Brubeck… onder andere “Goin’ to Chicago”, “I want a little girl” en “Sent for you yesterday”. Hij is de voornaamste figuur in de post-classic blues en vele critici beschouwen hem als de grootste mannelijke jazz-zanger.

Karel Bogaert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.