De Nederlandse zangeres en presentatrice Sandra Reemer is vijf jaar geleden overleden aan de gevolgen van borstkanker.

Sandra Reemer werd geboren als Barbara Alexandra in Bandoeng, Indonesië. Haar eerste plaatje maakte ze toen ze 11 was. Ze werd bekend als zangeres met het duo Sandra & Andres. De andere helft van dit duo was Dries Holten. In 1975 gingen ze uit elkaar, Reemer ging solo verder.
Reemer deed voor Nederland verscheidene keren mee aan het Eurovisiesongfestival. In 1972 samen met Andres met het nummer “Als het om liefde gaat”. In 1976 solo met “The party’s over” en in 1979 onder de naam Xandra met “Colorado”.
Met drie deelnames op haar naam is ze samen met Corry Brokken Nederlands Songfestival-recordhouder. In 1983 stond ze ook nog eens op het Songfestival, maar toen in het achtergrondkoor bij Bernadette. Haar beste score haalde ze bij haar eerste deelname: “Als het om liefde gaat” belandde met 106 punten op de vierde plek.
Op televisie werd ze bij het grote publiek bekend als presentatrice van populaire programma’s als “Sterrenslag” en “Showmasters”. In de show “Wedden dat?” was ze in de jaren 80 en 90 de assistente van Jos Brink. Daarna presenteerde ze bij RTL4 nog verscheidene programma’s.
In de tussentijd bleef ze zingen, al bleven de grote hits uit. In 1996 bracht ze nog een nieuw Nederlandstalig album uit, met als titel “Natuurlijk”. Hoewel de plaat lovende recensies kreeg, werd ze geen verkoopsucces. Sinds 2000 vormde Reemer met Marga Bult en Maggie MacNeal het trio The Dutch Diva’s.

Patrick De Graeve van de Facebook-groep “Weetjes over popmuziek”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.