Vanavond wordt in de reeks klassieke Indische muziek in het Burgcentrum (Burgstraat 24) om 19 uur de jal-tarang voorgesteld (foto). Er zijn ook live-demonstraties op dit instrument en — niet te versmaden — Indische masalathee en versnaperingen. Toegang 400 en 500 fr. * In de Domzaal van Vooruit worden om 20 uur drie nieuwe dansproducties voorgesteld van mensen die meestal afkomstig zijn uit Les Ballets C de la B. De Zweed Pelle Dyrvall brengt een ironische « ode to the hero and the future », want eigenlijk gaat het over dilemma’s. Koen Augustijnen en Gabriella Caffizo brengen in « Portret intérieur » de bekende strijd tussen de geslachten op het toneel en Takeshi Koga wil ons laten kennismaken met zijn « Tokyo Story » * Aangezien het verder rustig is, kunnen we ook nog signaleren dat Rudolf Werthen met zijn I Fiamminghi een nieuwe cd uitgebracht heeft met werk van Kancheli. Het is een wereldpremière, die helemaal past binnen de reeks hedendaagse mystieke muziek die Werthen voor het Amerikaanse Telarclabel opneemt. (HLN, 3/6/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.