Tiende aflevering in de Rode Vaan-reeks “Aan den toog”. Onwetend liep ik hierin vooruit op mijn reis naar Istanbul zo’n tien jaar later…

« Neen, Jeanneke, vandaag gene Carlsberg, geef mij nu maar een gewoon pintje, z’hebben mijn zakken al genoeg uitgeschud. Wat er nu weer gebeurd is ? Ewel, luistert. Ge weet dat ‘k in februari naar Istanbul ben geweest, hé. Omdat ‘k d’rveur van mijn werk de posterijen, ne priem van zesduzend ballekes kreeg, just ! Ewel, ’t is over die priem dat ’t gaat. Ik krijg deze morgend nen brief van de socialen dienst waarin da ze mij vragen die schonekes terug te storten, want de ministerraad heeft in ’t kader van de bezuinigingen besloten die priem af te schaffen vanaf den eersten april. Ge weet dat ‘k tegen dat bezuinigen ben, hé, dat ze ’t geld maar moeten gaan halen bij wie dat ’t zit, maar enfin d’r is weeral niks tegen te doen. Maar ’t strafste vindekik nog dat die beslissing met terugwerkende kracht ingaat. En zo komt het dat ik zesduzend frank mag terugbetalen, waarmee da ‘k nota bene rekening had gehouden bij ’t opmaken van mijn budget veur die reis, hé ! Zwijg mij in ’t vervolg van Istanbul, zulle, maar nog meer van ons regering : is-da-nen-boel ! »

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.