Vanavond gaat in het Nieuwpoorttheater de eerste eigen creatie van het leidinggevende duo Johan Dehollander en Arne Sierens in première. De titel is « Napels », maar eerst was het « Dozen II » met een duidelijke referentie aan het verteltheater « Dozen » dat zij bij Blauwe Maandag creëerden. Dit was hun eerste echte samenwerking nadat daarvoor reeds Dehollander twee stukken van Sierens had geregisseerd: « Mouchette » en « Boste ». Het is vaak moeilijk om de inhoud van deze stukken in enkele regels te duiden. Ook bij « Napels » verwijzen we liever naar de uitspraak van Arne Sierens (foto) dat voor hem de Brugse Poort, de arbeidersbuurt waar hij opgroeide, een plek is « waar de condition humaine zichtbaar wordt. Er wonen geen goden, maar sukkelaars; je ziet er geen tragedies, maar melodrama. » * Kortom, verteltheater met een sociale dimensie en zo zou het ook passen in de cyclus van de vzw Littera, die echter uitgerekend vanavond zelf Jean-Marie Berckmans te gast heeft in de taverne Jan Van Gent (Annonciadenstraat). Maar geen nood, « Napels » loopt nog tot en met 31 mei. (HLN, 14/5/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.