Op maandag 5 mei vindt in de Rode Pomp in de Nieuwpoortstraat in Gent de wereldcreatie plaats van de kameropera « Socrates » van Boudewijn Buckinx. De Russische bas Sjeva Bogateriov zingt de hoofdrol, terwijl de Vlaamse tenor Ludwig van Gijsegem hem repliek geeft als Plato. Dat kan omdat de tekst in het oud-Grieks wordt gezongen, maar wees gerust, er is een sirnultaanvertaling in het Nederlands. Katrijn Friant dirigeert het vrouwenkoor La Gioia, het George Onslow Strijkkwintet en pianiste Lieve Mertens. De regie is van Vera van Dooren en het decor van Hugo De Leener. Er zijn nog voorstellingen tot en met 16 mei, telkens om 20.30 uur. Inlichtingen en reservaties: 09/223.82.89. (HLN, 2/5/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.