Vanavond vinden we de Japanse violiste Kuniko Nagata terug in de Rode Pomp, deze keer in het gezelschap van de Slovaakse pianiste Elena Letnanova. Samen brengen ze vooral Russisch werk, maar ook een sonate van Cesar Franck en van… Friedrich Nietzsche (foto) * Heel andere muziek brengt Sheffield Wednesday, later op de avond in de nabijgelegen Charlatan * En weer helemaal anders is de muziek van operawerkplaats Walpurgis in Vooruit. « De Feniks » is een tekst van Elvis Peeters, die door niet minder dan vijf componisten op muziek werd gezet * En wie meer van traditioneel theater houdt, die kan terecht in het G.A.T. (Huidevetterskaai), waar Jhesus met der Balsemblomme « De getemde feeks » van Shakespeare speelt, maar dan wel in de moderne én succesrijke bewerking van Dirk Tanghe * De conclusie van deze avond is dan ook dat op een zakdoek vier culturele manifestaties plaatsvinden van heel uiteenlopend karakter. Gent mag dan de jongste tijd heel wat kritiek te verduren krijgen op het vlak van mobiliteit, maar de binnenstad lééft cultureel. Dat is iets wat vaststaat ! (HLN, 17/4/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.