Richard Wagners Tannhäuser ging in een regie van Hans Hollmann twee jaar geleden in première in München en was spraakmakend, aangezien men het thema overplaatste naar de kunstenaar die door de maatschappij wordt uitgestoten. De minnezanger Tannhäuser (de Amerikaanse tenor Gary Lakes) zorgt voor een rel tijdens het jaarlijkse Eurovisie-songfestival op de Wartburg door een ode te brengen aan de lichamelijke liefde met name voor Venus (de Zwitserse Yvonne Naef), maar Elisabeth (Nina Stemme, een jonge Zweedse sopraan, die onder meer ophef maakte tijdens de Cardiff Singer of the World-wedstrijd van 1993), zal hem in bescherming nemen. Alle rollen worden gezongen door debutanten vanavond om (let op!) 19 uur in de opera * In Vooruit is om 20 uur de Belgische jazzgroep Octurn (foto) te gast, volgens kenners één van de beste van ons land. Dat ze composities spelen van Kris Defoort en Frederic Rzewski wijst alvast in die richting * En wie begroeten we om 14 uur in Arca ? Nog eens de Raadsheeren van Nevele! (HLN, 15/4/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.