Mikhail Pletnev  (foto http://russiannationalorchestra.org/press-media/photos/ via Wikipedia) ontwikkelde zich van pianist tot dirigent.

In 1988, he was invited to perform at the superpower conference in Washington, D.C.. At this conference, he met and befriended Mikhail Gorbachev. Because of this friendship, he gained the support to found in 1990 het Russisch Nationaal Orkest, met lessenaar-aanvoerders uit diverse bestaande orkesten. De blazers spelen op westerse instrumenten. In de zomer van 2010 werd hij beschuldigd van de verkrachting van een veertienjarige jongen in de Thaise badplaats Pattaya. Op zijn computer werden ook compromitterende foto’s gevonden met andere jongens. Voor een borgsom van ruim zevenduizend euro werd hij voorlopig vrijgelaten. Hij keek wel tegen een mogelijke gevangenisstraf van maximum twintig jaar aan. Volgens Pletnev zelf was hij het slachtoffer van chantage. The pianist cancelled appearances at the BBC Proms and the Edinburgh International Festival in order to prepare his defence, but the charges were dropped on 28 September, and he resumed his career two months later. In February 2011 Pletnev conducted Staatskapelle Dresden in A German Requiem by Brahms in memoriam of the firestorm on Dresden in the Semperoper. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.