Frans Depeuter (foto) schreef « Mama Carlota », een portret van prinses Charlotte van België, speciaal voor Ivonne Lex, maar tijdens de repetities overleed de laatste Vlaamse theaterdiva. Het was voor Martine Geerinckx hoegenaamd niet eenvoudig om de rol van de krankzinnige dochter van Leopold I (nadat haar echtgenoot Maximiliaan van Oostenrijk als keizer van Mexico werd geëxecuteerd) over te nemen. Omwille van het leeftijdsverschil diende de auteur zelfs hier en daar ingrijpende wijzigingen aan te brengen. Vanavond om 20 uur te zien in de Tinnen Pot. * Op de middag is in FNAC Belgische muziek te horen uit de tijd van Leopold I. Het nochtans weinig Belgische vioolduo Cecil Vidal en Kuniko Nagata (hij is van Guatemala, zij uit Japan) brengt dan immers muziek van Charles–Auguste de Beriot, die leefde van 1802 tot 1870. * En ’s avonds speelt Karin De Fleyt hedendaags Belgisch werk in Logos. Maar ook muziek van de onlangs overleden Japanner Toru Takemitsu. Misschien kan Kuniko daar eens langs lopen? (HLN, 10/4/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.