Tot en met 25 mei kan men in het Museum voor Sierkunst en Vormgeving nog terecht voor « Design en identiteit, aspecten van Europees design ». Deze tentoonstelling bestaat voornamelijk uit twee installaties die speciaal voor de expositie werden gemaakt. * Het Italiaanse luik is ontworpen door de architect Alessandro Mendini. De titel « Italy, the art factory » illustreert dat het huidige Italiaanse design ontsproten is uit de Italiaanse tradities in kunst en vakmanschap. Om het met Raymond van het Groenewoud te zeggen: « Schone schoenen, zeer veel stijl, maar geen caruur». * De Duitsers daarentegen situeren zichzelf « between rationality and romanticism » (waarom toch altijd dat vervloekte Amerikaans ?). Volker Albus en Volker Fischer bepaalden de vorm en inhoud van dit deel van de expositie, zijnde de functionalistische stijl van de Bauhaus- en Ulmschool en de expressionistische vormgeving van de zogenaamde « Wilden ». Of om Raymond te parafraseren: « vuile schoenen, maar met véél caruur! » (HLN, 8/4/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.