Met ingang van 1 juni neemt burgemeester Luc De Ryck (CD&V) – na 39 jaar (10 jaar schepen + 29 jaar burgemeester) – afscheid van de politiek. Vandaag verzendt hij zijn ontslagbrief naar de Vlaamse minister van Binnenlandse Zaken. De afspraken tussen de coalitiepartners – CD&V, N-VA en Open VLD – bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 bepaalden dat de burgemeesterssjerp naar de grootste partij ging: CD&V. Toen al besliste het partijbestuur van CD&V dat Luc De Ryck zou opgevolgd worden door schepen Hugo Maes, zelf onafgebroken lid van het schepencollege sinds 1989. Een precies tijdstip van opvolging werd niet bepaald.

De voordrachtakte voor de nieuwe burgemeester, intussen door alle schepenen en raadsleden van CD&V, N-VA en Open VLD ondertekend, wordt eerstdaags door de algemeen directeur persoonlijk aan het kabinet van de gouverneur overgemaakt.

De plaats van Hugo Maes als schepen wordt ingenomen door Debby Vermeiren. Zij maakt sinds 2001 deel uit van de gemeenteraad: 2001-2006 gemeenteraadslid, 2007-2018 schepen, sinds 2019 opnieuw gemeenteraadslid. Luc De Ryck wordt in de gemeenteraad opgevolgd door Hilde Van De Voorde (Elversele).

Als persoonlijke commentaar zou ik hier willen aan toevoegen dat ik Luc eerst en vooral een aangename en rustige herfsttij van zijn leven toewens en verder hoop ik dat ik in de toekomst nog op vele bijdragen zal mogen rekenen. Het zal dan niet meer zijn als “rechtstreekse lijn met de burgemeester”, maar ik hoop dat zijn succesvolle reeks “Luc De Ryck vertelt” onverminderd door zal gaan. Misschien is er nu zelfs tijd om nog méér bijdragen te schrijven. Zoals Bart De Wever zou zeggen: “Ad multos annos”!

Luc De Ryck

°Temse, 11 november 1949

Regent Nederlands-Engels-Duits

1983-1992 Schepen

1986-1999 Kabinetsmedewerker Minister Miet Smet

1989-1993 Voorzitter Interwaas

1993-2022 Burgemeester

Hugo Maes

°Temse, 14 februari 1957

Technisch regent

1987-1991 Provincieraadslid

1989-2022 Schepen

2022- Burgemeester

INFO

Voor interview en beleidsvragen:

Burgemeester Luc De Ryck, luc.deryck@temse.be

Schepen Hugo Maes, 0477 32 89 04, hugo.maes@temse.be

Algemeen: Communicatie 03 710 12 89 – 03 710 12 63

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.