Vandaag is het veertig jaar geleden dat René Martens de Ronde van Vlaanderen heeft gewonnen. Dat inspireerde mij de donderdag daarop (De Rode Vaan verscheen op donderdag) tot volgende aflevering van de rubriek “Aan den toog”…

« Had ik nu maar voor Martens gestemd, hé ! Wa zegde ? Wilfried ? Bijlange nie, dedju, René Martens of hebde dij de uitzending van de Ronde van Vlaanderen nie gezien soms ? Mee op die kerel te wedden moet er nogal wa geld te verdienen geweest zijn. En da’s nodig nu, zulle, al was’t maar om mijnen trein te kunnen blijven betalen.

Ah ja, da’s waar ook, over treinen gesproken, hebde gij ook gezien dat De Croo in ne volgwagen zat ? Die heeft nogal lef, hé, da manneke ! ’t Schijnt da de mensen die hem zagen langs de weg kwaad « Aprilvis » riepen naar hem en dat hij d’r nog moest mee lachen ook. Ge weet da toch, hé, da justekes op den dag da de tarieven zo omhoog gaan, da meneer de minister aprilmopke speelt op de BRT en de mensen wijsmaakt da ze dien dag voor niks mochten rijen mee den trein. ‘k Dacht eerst nog da’t nen acteur was die een goei imitatie dee, maar ’t was begot Crooke zelf ! Da’s toch ’t platste van ’t platte, niewaar ? « Krokussen : ja, De Croo kussen: nooit ! » heb ik ergens op ne foto van een actie gezien, van de mannen van Sabena, geloof ‘k. Da vindekik veel beter gevonden dan die zogezegde « mop » van De Croo zelf, zulle ! Dienen De Croo die heeft geen niveau. Ah, verdomme, nu ben ik zelf ook al aan ’t rijmen ! » (De Rode Vaan van 8 april 1982)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.