U geloofde niet dat er op 1 april een voorstelling van « Baron von Munchhausen » was in de Tinnen Pot ? Toch was het zo. Maar het is niet erg, want u krijgt vandaag — en dat nog tot en met zondag — opnieuw een kans, telkens om 14.30 u. * De legende wil dat de baron contact heeft gehad met die andere fantast, Giacomo Casanova. Toch maakt Hugo Matthysen van « Casanova’s thuisreis » geen farce á la « Kulderzipken », maar een sterke tekst, die dicht aanleunt bij het origineel van Arthur Schnitzler en slechts af en toe « den Hugo » verraadt. Zeer sterke prestatie overigens voor Jef Demedts, die hiermee pas aan zijn alleréérste monoloog toe is ! * Vanavond te zien in de Minard, terwijl in het NTG zelf « Het dispuut van Valladolid » loopt. Zoals gezegd gaat het erom of indianen nu al dan niet een ziel hebben. Datzelfde dispuut is ook te zien in de film « The Mission » (foto), en wat wil het toeval ? Vanavond is in de Sint-Michielskerk het Coral de Camara de Burgos te gast, die naast « Music for a sanctuary » van Karl Jenkins, ook uittreksels brengt uit de soundtrack van « The Mission » ! (HLN, 2/4/97)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.