In oktober 2020 hebben we eindelijk de pilot van de Britse serie “Cold Feet” gezien (foto WP:NFCC#4 via Wikipedia). Wij zijn reeds lang fans van deze serie, maar we zijn er destijds “ingevallen” en deze pilootaflevering (een zelfstandige film eigenlijk) uit 1997 hadden we nog nooit gezien.

Cold Feet is een Britse televisieserie, geproduceerd door Granada Television. De serie is geschreven door Mike Bullen. De eerste vijf seizoenen van Cold Feet werden van 1998 tot en met 2003 uitgezonden. Vanaf 2016 werd de serie weer opgepakt met een zesde seizoen, na dertien jaar stilte. Seizoen 7 en 8 volgden in 2017 en 2018. In Engeland won de serie de British Comedy Awards in 1999 en 2000 (*).

Na de eerste aflevering, die als los deel was opgenomen, lag de serie 18 maanden stil. Pas na het winnen van een Gouden Roos in Montreux werd het plan opgevat om er een serie van te maken.

Cold Feet is een scherpzinnige dramaserie doorspekt met de nodige Britse humor. De serie gaat over het alledaagse leven van dertigplussers in Manchester en de onderwerpen waarmee zij te maken krijgen: vriendschap, liefde, trouwen, vreemdgaan, kinderen, carrière, seks en verlies. De serie draait om hoofdpersonen Adam Williams (James Nesbitt), Rachel Bradley (Helen Baxendale), Pete en Jenny Gifford (John Thomson en Jay Ripley), David en Karen Marsden (Robert Bathurst en Hermione Norris) en hun nanny Ramona, gespeeld door Jacey Salles. As the original series progressed, the Giffords divorced and Pete married Jo Ellison (Kimberley Joseph), whilst Karen and David also separated, forming relationships with Mark Cubitt (Sean Pertwee) and Robyn Duff (Lucy Robinson). (Wikipedia).

Onze lievelingsepisode is die met de asverstrooiing van Rachel. Wat op zich een intriest moment is (en ook tot tranen toe ontroert), was tegelijk een uiterst hilarische aflevering. En blijkbaar waren we niet de enigen: 10.7 million viewers (42.3% share) tuned in to see the episode where Rachel’s death was mourned on the peninsula of Portmeiron, North Wales, UK (very respectable figures in the UK). There are usually about three weddings a week in the picturesque village but after seeing Rachel’s ashes scattered, the number of couples wishing to marry in the village shot up to over fifty. (IMDb)

Ronny De Schepper

(*) In de zomer van 2021 zond de VRT de serie voor een tweede keer uit. Aangezien ik ze daarvoor ook reeds op de BBC had gezien, ging ik uiteraard geen derde keer kijken. Maar de serie werd vlak voor de Vuelta uitgezonden en zo zag ik steeds weer de finale van de aflevering terug. En nu zou ik de serie zeker niet meer als “comedy” of “sitcom” typeren. “Tragikomisch” komt nog het dichtst in de buurt als het niet al downright “tragisch” is…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.