Eric Dequeker was een fluitist die in het begin van de jaren negentig een CD opnam voor Eufoda en blijkbaar kort nadien is gestorven (vandaag al dertig jaar geleden), want op 25 maart 1993 had in de stadsschouwburg van Brugge een herdenkingsconcert plaats. Op het internet is zo goed als niets over hem terug te vinden. Een echte schande. Wie kan me aan wat meer informatie (en een foto?) helpen?

6 gedachtes over “Eric Dequeker (1953-1992)

 1. Schrijfwijze is Eric Dequeker …..deze fluitist speelde o.m. bij het Collegium Instrumentale Brugense. Er is wel een en ander over hem te vindn op internet.
  Beste groeten

  Geliked door 1 persoon

   1. 27 maart 1992, aan hartstilstand. Ik had hem kort daarvoor aan de telefoon, omdat hij zich onwel voelde en geen les kon komen geven. Ik herinner me de datum goed omdat exact een maand later Olivier Messiaen overleed.

    Geliked door 1 persoon

 2. Hi there! As a part of my research I discover some info about Eric. His teacher was H.Van. Boterdael famous teacher at the Gent Conservatory. Among his pupils was my teacher. Feel free to contact me for more info I need to find more info about his teachers.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja, natuurlijk weet ik wel één en ander over Eric – al zijn het eerder vage en persoonlijke herinneringen. Niet enkel met ‘Denise of de kleine waanzin’ hebben we samen opgetreden, maar ook met andere poëzieprogramma’s. Inderdaad, schrijnend hoe weinig er over hem op het internet te vinden is. Een Wikipedia-pagina zou niet misstaan, vind ik. Ik kijk eens rond in mijn (en zijn) vriendenkring of ik wat meer informatie kan vinden en hou je op de hoogte. Mieke Felix.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.